Năvodari. Arhiepiscopul Tomisului va oficia Taina Sfântului Maslu, la biserica „Sfântul Ierarh Nicolae”

Arhiepiscopia Tomisului amintește că vineri, 6 decembrie, Biserica Ortodoxă îl cinstește pe Sfântul Ierarh Nicolae, arhiepiscopul Mirelor Lichiei, făcătorul de minuni.
Acesta este unul din cei mai îndrăgiţi sfinţi prăznuit de către creştini.
Cu această ocazie, astăzi,  4 decembrie, la ora 17.00, Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Taina Sfântului Maslu la biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din Năvodari (Str. Nucilor).
Din data de 12 mai 2009, biserica adăposteşte o sticluţă cu mir, izvorât din moaştele Sfântului Ierarh Nicolae, şi un omofor ce a fost așezat pe cinstitele odoare, aflate în oraşul italian Bari.
Tot miercuri, de la ora 19.00, la biserica „Buna Vestire”, din Constanța, vor fi aduse din Grecia părticele din moaștele Sf. Nectarie.
Joi, 5 decembrie, începând cu ora 7.45, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia slujba de sfințire mare a bisericii „Sf. Pantelimon”, din Constanța, aflată lângă azilul de bătrâni de pe strada Unirii.
De la ora 17.00, IPS Teodosie va oficia slujba Vecerniei cu Litie la biserica „Sfântul Nicolae” din cartierul constănțean Coiciu (Str. Răzoare, nr. 68).
Vineri dimineață, preoții bisericii vor oficia Sf. Liturghie, iar după slujbă va fi sfințită o icoană a sfântului Nicolae.

Cele mai Accesate Articole