Locuri de muncă sub brandul Rompetrol

Fondul de Investiții în Energie Kazah-Român, a reușit până în prezent, înființarea a 20 de benzinării în România. Locurile de muncă create de acestea se ridică la 320.

Una dintre cele mai recente investiții a fost făcută în județul Timiș unde a fost inaugurat un nou punct de alimentare combustibil auto sub brandul Rompetrol. Valoarea suportului financiar se ridică la circa 1,3 milioane USD și asigură crearea a 16 noi locuri de muncă. Între noutăți se înscrie și unitatea din localitatea Târgu Mureș. Noua stație este situată în localitatea Ghiroda, un nod important pentru traficul rutier din regiune, respectiv zona de legătură cu aeroportul și centura Timișoarei, autostrada A1, dar și cu drumul european E70 spre Lugoj.
Aceasta respectă standardele de calitate, mediu și arhitectură ale benzinăriilor Rompetrol. Este dotată cu 2 pompe multiprodus cu sistem modern de recuperare a vaporilor, o pompă rapidă, dispozitiv alimentare cu aditivul AdBlue – destinat reducerii și neutralizării emisiilor de oxid de azot din gazele de evacuare, dar și un skid pentru aprovizionarea cu gaz petrolier lichefiat auto.
„Creat la finele lunii octombrie a anului trecut, Fondul de Investiții a aprobat în februarie două proiecte majore – construcția unei centrale de cogenerare pe platforma Petromidia și dezvoltarea unei rețele de benzinării pe plan local. Prin eforturile susținute din partea celor doi unici acționari: Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie și KMG Internationa, am reușit să atingem și să operăm în prezent un număr de 20 de benzinării, iar până la finele anului ne-am propus să finalizăm alte 6 stații și să începem lucrările la alte 4 unități.” a declarat Iskander Abdibaitov, directorul general al Fondului de Investiții în Energie Kazah-Român.
Până la finele acestui an, KMG Rompetrol Development estimează finalizarea altor 6 noi stații situate în localitățile Cluj și București cu un nivel investițional estimat la 8,3 milioane USD.  Fondul de Investiții în Energie Kazah-Român și-a propus să atingă în următorii 5 ani o rețea de 84 benzinării în România prin achiziția și modernizarea stațiilor existente dar și prin construcția de noi stații.
Astfel se va asigura crearea a peste 1.000 de noi locuri de muncă, implicarea a peste 5.000 de persoane în diverse faze de dezvoltare: design, execuție, construcție și peste 1.200 parteneri comerciali. În prezent, fondul prin vehiculul investițional- KMG Rompetrol Development SRL detine 20 de benzinării sub brandul Rompetrol care comercializează exclusiv gama de carburanți auto Efix produși de rafinăria Petromidia Năvodari. Aceasta este parte a Rompetrol Rafinare – care operează și rafinăria Vega Ploiești și divizia de petrochimie – unicul producător intern de polimeri și este deținută în principal de KMG International cu -54,63% – direct și indirect și Statul Român, prin Ministerul Energiei cu -44,7%.

Cele mai Accesate Articole