Se reabilitează drumul Năvodari-Corbu. Investiție din fonduri europene

Primăria Năvodari anunță că drumul către Corbu și Platforma Industrială Midia-Năvodari a intrat în reabilitare.
Firma câștigătoare a contractului lucrează în prezent  la frezarea părții carosabile pe un sens de mers.
Din acest motiv,  traficul rutier se desfășoară cu restricții.
”Lucrările erau preconizate a începe încă din luna august, însă proiectantul a avut nevoie de mai multe verificări tehnice (verificarea capacității portante, carote, sondaje ș.a.), în condițiile în care stratul suport al drumului, executat cu mulți ani în urmă, nu a fost dimensionat pentru a face față unui trafic intens cu vehicule de mare tonaj, aceasta fiind și cauza degradărilor multiple”, menționează Primăria Năvodari.
Drumul va fi reabilitat și modernizat pe 4 benzi, fiind prevăzut cu piste de bicicliști moderne pe o parte și pe alta a șoselei, cu elemente de siguranță rutieră. Totodată, în orașul Năvodari se vor monta 36 de stații de autobuz moderne – multimodale (autobuze si biciclete), cu panouri de informare, urmând a se executa, prin același proiect 7,2 km de noi piste de bicicliști în diferite zone ale orașului, cu 2 sensuri de circulație.
Valoarea proiectului este de 4,8 milioane euro.
Investiția este finanțată din fonduri comunitare, în cadrul Programului Interreg V-A România – Bulgaria , au mai arătat reprezentanții administrației locale.
Sursa: Primăria Năvodari
 

 

Cele mai Accesate Articole