Video. Au fost recuperate cadavrele oilor din Portul Midia

Compania Națională „Administrația Porturilor Maritime”  Constanța anunță că a recuperat toate cadavrele de oi din dreptul navei Queen Hind, din aria delimitată de barajele antipoluare.
Echipele sunt pregătite să intervină în continuare, în cazul în care vor mai ieși la suprafața apei și alte cadavre.
În ultimele zile, s-a acționat continuu, iar cadavrele recuperate au fost preluate de firma autorizată spre neutralizare.

Traficul navelor în Portul Constanța zona Midia se desfășoară în condiții de siguranță, deși șenalul navigabil este parțial blocat, nefiind înregistrate întârzieri la sosirea sau la plecarea navelor în/din port.
În același timp, preşedintele ANSVSA, Robert Chioveanu, alături de o echipă de medici veterinari, s-a deplasat la adăpostul unde se află oile salvate de pe nava Queen Hind, care a eşuat în Portul Midia, în data de 30 noiembrie.
”Scopul vizitei a fost acela de a se asigura că animalele sunt adăpostite în condiţii care să le asigure bunăstarea, au furaje suficiente şi că primesc toate tratamentele de care au nevoie pentru stabilizarea stării de sănătate.
În prezent, în adăpost se află 180 dintre cele 252 de animale salvate, care se află sub restricţie sanitară veterinară, sunt în permanenţă supravegheate de medici veterinari, iar date privind starea lor de sănătate sunt transmise, zilnic, către celula de criză constituită la nivelul ANSVSA, pentru monitorizare.
Cu toate eforturile depuse de medicii veterinari, 60 dintre oile cu prognostic grav au murit din cauza unor afecţiuni variate produse de condiţiile din nava eşuată, iar pentru 11 s-a impus eutanasierea, datorită unor leziuni incompatibile cu viaţa (fracturi ale coloanei vertebrale, fracturi multiple ale membrelor, afectări grave ale organelor vitale).
Se fac eforturi pentru urgentarea demersurilor întreprinse de către ANSVSA, atât prin intermediul canalelor diplomatice, cât şi a celor instituţionale, pentru clarificarea situaţei juridice a animalelor salvate, astfel încât acestea să poată fi îngrijite pînă la sfârşitul vieţii, de către entităţi care doresc să le adopte şi care le pot oferi toate condiţiile necesare”, se arată într-un comunicat al ANSVSA .



Se acționează continuu în portul Midia Compania Națională „Administrația Porturilor Maritime” SA Constanța a recuperat toate cadavrele de oi din dreptul navei Queen Hind, din aria delimitată de barajele antipoluare.
Se acționează continuu în portul Midia Compania Națională „Administrația Porturilor Maritime” SA Constanța a recuperat toate cadavrele de oi din dreptul navei Queen Hind, din aria delimitată de barajele antipoluare. Echipele sunt pregătite să intervină în cazul în care vor mai ieși la suprafața apei și alte cadavre. În ultimele zile, s-a acționat continuu, iar cadavrele recuperate au fost preluate de firma autorizată spre neutralizare. Menționăm că în zona delimitată de barajele antipoluare nu au apărut irizații de combustibil, iar echipele CN Administrația Porturilor Maritime monitorizează evoluția situației. Traficul navelor în Portul Constanța zona Midia se desfășoară în condiții de siguranță, deși șenalul navigabil este parțial blocat, nefiind înregistrate întârzieri la sosirea sau la plecarea navelor în/din port. De luni, 2 decembrie 2019, au intrat în portul Midia 3 nave, iar alte 3 nave au părăsit portul. În perioada următoare sunt avizate la sosire 4 nave.
Publicată de Constanta Port pe Miercuri, 4 decembrie 2019

Cele mai Accesate Articole