Parlamentari, pentru o zi

Și-au petrecut vacanța de vară pe băncile școlii iar acum vin și rezultatele. 24 de elevi ai Colegiului Național Mihai Eminescu vor pleca pe 30 ianuarie 2020 la Strassbourg, acolo unde, pentru o zi, vor ocupa fotoliile europarlamentarilor.

Este recompensa participării la concursul Euroscola, competiție internațională, derulată anual în cele 28 de state membre ale Uniunii Europene.  Au fost uniți, au muncit din greu și au câștigat. Echipa de 24 a Colegiului Național Mihai Eminescu pleacă la Strasbourg la începutul anului viitor unde va fi pusă în fața unor noi provocări.
Pentru o zi, tinerii vor fi europarlamentari. Vor dezbate principalele problematici asupra cărora Uniunea Europeană trebuie să ofere soluții, vor cunoaște tineri din alte state, vor lucra în echipă și cel mai probabil vor lega noi prietenii.
Drumul până la Strasbourg nu a fost deloc ușor. Tema ediției 2019 a competiției Euroscola a fost Educația, strategie pentru viață. Misiunea elevilor a fost de a concepe o campanie de promovare a unei personalități cu un impact pozitiv major asupra școlii sau comunității.
Selecția elevilor cooptați în echipă a început în vară. Și tot atunci a început și lucrul la proiect. Au fost puse cap la cap toate ideile, a fost realizat afișul de concurs, și a fost dat stratul activităților din cadrul proiectului. Mai mult, tinerii au realizat chiar un film de prezentare a tuturor activităților derulate în proiect. În total 61 de unități de învățământ din țară s-au înscris în competiția Euroscola 2019.  România va fi reprezentată la Strasbourg de 11 echipe, două dintre ele fiind din Constanța.
Redactor: Cristina Niță

Cele mai Accesate Articole