Un nou lot de vaccin antigripal

Un nou lot de vaccin antigripal va fi livrat către medicii de familie. Acesta va fi distribuit la jumătatea lunii decembrie.

Declarația a fost făcut de ministrul Sănătății, Victor Costache, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Palatul Victoria. Acesta şi-a exprimat speranţa că aşa-numita ”criză a vaccinului” nu va mai constitui subiect de presă şi anul viitor.
Perioada de imunizare împotriva gripei s-a încheiat. Însă, în continuare, sunt medici de familie care afirmă că nu au primit doze suficiente de vaccin antigripal pentru a imuniza persoanele aflate în grupele de risc. O cantitate de 500.000 de doze sunt încă în depozitele direcțiilor de sănătate publică. Lipsa unui stoc suficient de vaccin antigripal necesar a fi administrat populației din România este consecința unei erori de achiziție a  Ministerului Sănătății.
Până la data de 1 decembrie, au fost vaccinate antigripal aproximativ 1.154.000 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătații. Ultimele informații furnizate de Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile arată că de la debutul sezonului 2019-2020, au fost confirmate 9 cazuri de gripă. Cu toate că la nivel național față de aceeași perioadă a anului trecut numărul pacienților bolnavi de gripă clinică este mult mai mic, evoluția infecțiilor respiratorii acute și acute severe arată o creștere a acestora.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole