Năvodărenii pot salva vieți. Acțiune de donare de sânge

La Năvodari are loc, săptămâna aceasta, o acțiune de donare de sânge. Evenimentul este organizat de Primăria orașului și Centrul  Regional  de Transfuzii  Sanguine  Constanța.
Primăria Năvodari anunță că echipa mobilă a Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Constanța revine joi, 12 decembrie, la Năvodari.
Acțiunea de donare de sânge va avea loc la Centrul de Zi pentru Copii și Persoane în Vârstă, din Strada Sănătății, nr. 2 , între orele 08:30-13:30.
Sunt așteptați atât locuitorii orașului Năvodari, precum și cei din localitățile învecinate, care doresc să îi ajute pe pacienții care au nevoie de tratament transfuzional. Pentru donatorii din localitățile învecinate se decontează biletul de transport din localitatea de domiciliu până la Năvodari.
Pot dona sânge persoane cu vârsta cuprinsă între 18-65 de ani, cu greutatea peste 50 de kilograme (în funcție de înălțime și constituție), care nu au suferit boli precum hepatită virală, tuberculoză, sifilis, malarie, infecție HIV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inimă etc.
Toți donatorii de sânge sunt rugați să prezinte în ziua donării un act de identitate valabil.
Cu trei zile înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice!
Persoanele în vârstă de peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inimă, boli neurologice și alte boli cronice care ar face contraindicată donarea de sânge.
În ziua donării, se recomandă un mic dejun ușor: sandwich-uri, fructe, lactate și minimum 500 ml de lichide.
  Beneficiile donatorilor
Persoanele care efectuează o donare completă (450 ml sânge) beneficiază la cerere de:

Șapte tichete de masă pentru produse alimentare
O zi liberă la locul de muncă în ziua donării, în cazul donatorilor salariați
Scutire de la frecvență în ziua donării, în cazul elevilor și studenților
Decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donării, între localitatea de domiciliu/reședința înscrisă în actul de identitate și localitatea unde se efectuează donarea de sânge.

Sursa: https://www.gazetadenavodari.ro/navodarenii-pot-salva-vieti-actiune-de-donare-de-sange/
Articolul Năvodărenii pot salva vieți. Acțiune de donare de sânge apare prima dată în Navodari Online .

Cele mai Accesate Articole