CCINA, sprijin pentru o dezvoltare internațională a firmelor

Camera de Comerț Industrie Navigație și Agricultură-Constanța i-a invitat astăzi pe reprezentanții intreprinderilor mici și mijlocii pentru a face un schimb de păreri și idei în cadrul evenimentului „Ziua porților deschise”.

Tema propusă de gazde a constituit-o „serviciile oferite de Rețeaua Entreprise Europe întreprinderilor și organizațiilor ambițioase, interesate să inoveze și să se dezvolte internațional”. Astfel, reprezentanții CCINA își doresc să identifice firmele mai noi și mai vechi cu o abordare bazată pe inventivitate, iar mai apoi camera să iși ofere sprijinul prin întâlniri de tip „one-to-one” în vederea dezvoltării tranzacțiilor și la nivel transfrontalier. Prezent la eveniment, directorul CCINA-Constanța, Ion Dănuț Jugănaru a pus accentul pe importanța unor idei și perspective noi în cadrul relației angajator-angajat, precum și a încadrărilor legale și asta pentru că, forța de muncă, cel puțin în Constanța are o pregătire slabă.
Rețeaua Entreprise Europe Netwok a fost înființată în anul 2008 și funcționează ca o imensă platformă de date în care orice agent economic interesat își poate găsi parteneri interni și externi. La acest model au aplicat multe state interesate să își populeze firmele, chiar și cele care nu fac parte din Europa, cum sunt Statele Unite ale Americii.
În partea a doua a întâlnirii, s-a vorbit despre cele mai eficiente și populare instrumente pe care un actor economic le poate folosi în situații de risc. Concluzia ședinței a fost că CCINA C-ța prin rețeua de inovație așteaptă provocări și propuneri din partea mediului economic privat pentru o colaborare fructuoasă de ambele părți.
Reporter: Sondra Sandu ; Imagine: George Dima

Cele mai Accesate Articole