Deținutul evadat de la Poarta Albă, prins la Ovidiu

Un deţinut de 25 de ani, de la Penitenciarul Poarta Albă, a evadat ieri  după-amiază, părăsind un punct de lucru situat în municipiul Constanţa.
Administraţia Naţională a Penitenciarelor a precizat că tânărul  era condamnat definitiv la o pedeapsă privativă de libertate de 4 ani şi 4 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.
Polițiștii l-au fost identificat şi capturat, în jurul orei 14,00, în localitatea Ovidiu.
Pentru capturarea sa au fost dispuse măsuri specifice: sesizarea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, Inspectoratului General al Poliţiei Române, Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, alarmarea personalului, precum şi trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii.
„În legătură cu fapta săvârşită, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia. De asemenea, pentru deţinut se va declanşa procedura disciplinară şi, în funcţie de rezultatele acesteia, se vor dispune măsurile legale. Având în vedere că fapta săvârşită este asimilată evadării, reiterăm că aceasta se pedepseşte conform prevederilor art. 285 din Codul Penal, cu închisoare de la şase luni la trei ani”, informează ANP.
 
 

Cele mai Accesate Articole