Greenpeace, asalt asupra Bruxelles-ului

Clădirea Consiliului European de la Bruxelles  a fost  ocupată astăzi, timp de câteva ore, de activişti ai Greenpeace.

28 de militanţi ai aceste oragnizații au escaladat structura metalică a clădirii Europa, noul sediu al Consiliului, şi au desfăşurat un banner pentru a atrage atenţia asupra “urgenţei climatice”. Imaginile surprise la fața locului  dau impresia unei clădiri în flăcări.
Activiștii Greenpeace au venit cu un vechi camion de pompieri modificat pentru a păcăli forţele de securitate. Poliţia belgiană a intervenit și a desfăşurat o amplă operaţiune pentru evacuarea celor 28 de militanţi ai Greenpeace.
Pompierii din Bruxelles au folosit două scări mari pentru a le permite poliţiştilor să urce pe structura clădirii şi să îi reţină pe activişti. Poliţia a confirmat efectuarea a circa 20 de arestări. Persoanele reţinute sunt francezi, belgieni şi germani.
Greepeace a catalogat acțiunea desfășurată de militanții săi ca fiind  o reuşită și a fost derulată cu doar câteva ore înainte de deschiderea summitului european în mare parte consacrat ‘Pactului ecologic’ privind clima. La acest eveniment, liderii europeni vor încerca să ajungă la un acord asupra obiectivului de neutralitate în materie de emisii de carbon până în anul 2050, propunere care se află în centrul ‘Pactului ecologic’ propus de şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi care este primit cu reticenţă de trei ţări din Est – Polonia, Ungaria şi Cehia.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole