Cu câinele vopsit

O localnică din Constanța s-a dus tocmai la Ploiești pe urmele unui anunț despre câini de vânzare roșcați, deosebiți, rasa Canish Toy, exemplare foarte rare.

A cumpărat 3 pui de câine, cu 400 de lei fiecare. Pe unul dintre ei, l-a dăruit unei bune prietene. Încântată, aceasta, l-a luat acasă însă a avut parte de o mare surpriză.
Cățelușa avea și un nume: Maya. Proprietara conștiincioasă a dus-o la veterinar pentru vaccinurile obligatorii și pentru un control medical de rutină. În scurt timp, medicul a realizat că animalul a fost vopsit pentru a fi vândut drept câine de rasă.
Medicii veterinari ne sfătuiesc să nu cumpărăm animale de companie de la particulari și în niciun caz de pe internet. Ca să nu fim înșelați, cel mai sigur, este să achiziționăm animale de companie de la crescătoriile cunoscute, cu vechime pe piață și renume.
Escrocii care înșeală cumpărătorii de bună credință profită de dorința oamenilor de a avea câini de rasă pură. Toate clinicile veterinare militează pentru adopția de metisi în locul cheltuielilor mari cu câini cu pedigree.
Redactor: Cristina Niță

Cele mai Accesate Articole