Misiune SMURD. Pacientă cu anevrism cerebral, transportată de la Constanța la București

Departamentul pentru Situații de Urgență anunță că o nouă misiune aeromedicală a fost dusă, ieri, la bun sfârșit de către salvatorii din cadrul Inspectoratului General de Aviație al MAI.
”Echipajul elicopterului EC-135 nr. 349, compus din locotenent-comandor Jitariu Radu, comandor Măndița Ovidiu, medic Mihai Vlad și asistent  medical Perju Florentina, a fost solicitat să intervină pentru transportarea pe cale aeriană a unei paciente cu anevrism cerebral, de la Constanța la Spitalul Universitar de Urgență București.

După aterizarea elicopterului pe heliport, pacienta a fost preluată de personalul Unității de Primiri Urgențe a spitalului, iar apoi a fost internată pe secția de neurochirurgie.
În aceste momente, pacienta se află în stare stabilă, urmând să fie reevaluată clinic și imagistic pentru a se stabili nevoia și soluția terapeutică optimă.
Astfel, a fost efectuată prima misiune aeromedicală pe heliportul Spitalului Universitar de Urgență București, devenit funcțional la începutul lunii decembrie.
Pentru ca alții să trăiască!”, transmite DSU.

 
 

Cele mai Accesate Articole