Familia, icoană a iubirii lui Dumnezeu

În societatea contemporană, familia se confruntă, adeseori, cu o serie de provocări şi crize, determinate de sărăcie, migraţie, depresie, consumul de alcool şi droguri.

Importanța familiei este subliniată de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, în Pastorala de Crăciun.

”Naşterea Domnului nostru Iisus Hristos ca Prunc într-o familie săracă material şi aflată în călătorie ne cheamă să acordăm o atenţie deosebită familiei, în general, şi familiei creştine, în special.(…) Familia este binecuvântare şi icoană a iubirii lui Dumnezeu pentru umanitate, un spaţiu sacru al lucrării harului Preasfintei Treimi orientat spre viaţă şi iubire eternă”, afirmă Patriarhul, în pastorala intitulată “Naşterea Domnului – Binecuvântarea părinţilor şi copiilor”.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a proclamat, pe tot cuprinsul Patriarhiei Române, 2020 drept Anul omagial al pastoraţiei părinţilor şi copiilor şi Anul comemorativ al filantropilor ortodocşi români.

”Cunoscând provocările actuale la adresa familiei creştine, preoţii ortodocşi sunt îndemnaţi să încurajeze şi să susţină familiile care duc o viaţă creştină autentică, să sprijine material şi spiritual familiile numeroase, pe cele monoparentale sau aflate în situaţii dificile, să încurajeze enoriaşii să contribuie la sprijinirea familiilor sărace, precum şi la educaţia religios-morală a copiilor din comunitate”, transmite Patriarhul Daniel.

Cu prilejul Sărbătorii Nașterii Domnului, înaltul ierarh cheamă la ajutorarea familiilor cu mulţi copii, dar şi a persoanelor singure, sărace, bolnave, bătrâne, descurajate, îndoliate şi îndurerate, oferindu-le un semn al iubirii lui Hristos faţă de ei, o faptă bună şi un cuvânt bun.

”Ca şi în anii precedenţi, la cumpăna dintre ani, în noaptea de 31 decembrie 2019 spre 1 ianuarie 2020, şi în ziua de Anul Nou, să înălţăm rugăciuni de mulţumire lui Dumnezeu pentru binefacerile primite de la El în anul 2019, care a trecut, şi să-I cerem ajutorul în toată lucrarea cea bună şi folositoare din Anul Nou 2020, în care intrăm.”, mai precizează Patriarhul Daniel.

Totodată, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române îndeamnă ca în noaptea trecerii dintre ani credincioşii să îi pomenească în rugăciunile lor pe toţi românii care se află în afara ţării, ca să se păstreze unitatea de credinţă şi de neam.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole