Când omul sfințește locul

O figură reprezentativă pentru județul Constanța și mai ales pentru comunitatea aromână din care provine, a primit o nouă recunoaștere a implicării și a muncii depuse prin decernarea unei plachete onorifice.

Zoe Gică, căci despre ea este vorba, s-a născut în comuna Râmnicu de Jos din județul Constanța și a ales să îmbrățișeze meseria de educatoare pe care o împlinește cu dăruire de 44 de ani. Cu talent vocal nativ a fost remarcată și a început primele înregistrări la radio în anul 1982. A continuat de-a lungul anilor colaborările cu diferite posturi radio și tv. În mai 1996 a pus bazele unui vis frumos, a început coordonarea grupului vocal „Lilici dit mai”. Cu un repertoriu și o regie bine puse la punct de aceeași Zoe Gica a impesionat Consiliul European de la Strasbourg unde a fost invitată să reprezinte cultura aromână.
Pe aceeași linie a recunoașterii profesionale și a implicării în promovarea culturii Zoe Gica a primit în anul 2006 distincția Gheorghe Lazăr decernată de Ministerul Învățământului. Pentru acest sfârșit de an, ca de fiecare dată, „Lilicit dit mai” coordonați de Zoe Gică au pregătit un program special de Crăciun.
Ca semn al recunoștinței pentru munca și dedicația sa, părinții au pregătit pentru Zoe Gică o plachetă onorifică care să dăinuie în timp.
Zoe Gică, ne demonstrează prin faptele sale însemnătatea vorbei străbune: „Omul sfințește locul”.

Cele mai Accesate Articole