România, pregătită să ofere sprijin Australiei

Incendiile devastatoare din Australia au pus pe jar autoritățile din întreaga lume. La nivelul Uniunii Europene a fost activat Mecanismul de Protecție Civilă, ca urmare a flăcărilor generalizate din Australia.

”Centrul de Coordonare a Răspunsului în Situații de Urgență al Uniunii Europene a lansat (…) un apel către Statele Membre pentru a comunica în cel mai scurt timp posibil resursele pe care le pot pune la dispoziție pentru a fi dislocate în vederea intervenției în Australia.”, a informat Ministerul Afacerilor Interne din România.
Instituția de la București a dat curs apelului lansat la nivel european. Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a adus la cunoștința Premierului  României solicitarea Centrului de Coordonare a Răspunsului în Situații de Urgență al Uniunii Europene care a dispus transmiterea informațiilor referitoare la resursele umane și logistice care pot fi pregătite pentru dislocarea în Australia.
”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a fost informat cu privire la resursele de care dispune țara noastră și a transmis ca, în urma solicitărilor România să ofere ajutor în cel mai scurt timp.”, a mai informat Ministerul Afacerilor Interne de la București.
Ca urmare a activării Mecanismului European de Protecție Civilă, la nivelul Blocului Comunitar va fi constituită o rezervă de forțe de intervenție și salvare în caz de dezastre, pusă la dispoziție de țările care dețin capacități în domeniu, pe care oficialii australieni o pot accesa în totalitate sau parțial, în funcție de necesități și de evoluția situației din acest stat.

Cele mai Accesate Articole