Baia la copcă, tradiție la Timișoara

La Timișoara, baia la copcă a devenit tradiție! Bălăceala printre sloiurile înghețate din luna ianuarie se practică deja de trei ani și se bucură de tot mai mulți participanți.

Amatorii de senzații tari nu au ratat ocazia nici în această iarnă ! Evenimentul a fost anunțat pe Facebook  iar toti cei care au vrut să-și testeze îndrăzneala au fost așteptați la o baltă din comuna Giroc, situată la 10 kilometri de Timișoara.
Cele minus șase grade Celsius de afară nu i-au speriat și nu mai puțin de  20 de curajoși, bărbați și femei deopotrivă, au răspuns invitației și s-au adunat la Țarina lui Petre, pe malul apei, care era înghețată bocnă.
Înainte de a porni în aventura hiberbală, doi dintre participanți au spart gheața la propriu pentru a realiza un culoar în apă înotătorilor.
Temerarii  s-au pregătită cu multă râvnă pentru experiența plină de adrenalină. Pe mal, îmbrăcaţi gros, tinerii au făcut o serie de exerciţii de respiraţie profundă.
Odată ce și-au relaxat trupurile, participanții au intrat, rând pe rând, în apă și au înotat pe o distanță de aproximativ 20 de metri.
Printre înotători, s-au numărat și persoane mai în vârstă.
După ieșirea din apa rece ca gheața, înotătorii au facut repede o baie caldă într-un ciubăr, iar mai apoi o saună într-un cort improvizat.
Fiecare participant a făcut cel puţin două ture de lac.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole