Prințul Harry, mărturisiri pe Instagram

Într-o înregistrare video publicată duminică pe contul de Instagram oficial al ducilor de Sussex, Prințul Harry a adus clarificări cu privire la decizia de a se retrage din casa regală britanică.

Postarea reprezintă prima apariţie publică după ce Palatul Buckingham a anunţat, sâmbătă, că prinţul Harry şi soţia lui, Meghan Markle, nu vor mai fi numiţi Alteţe Regale şi nu vor mai primi fonduri publice, ei nemaifiind membri activi ai familiei regale şi alegând un viitor independent.
Harry a precizat că regina va avea mereu tot respectul lui şi că îi este îndatorat şi recunoscător, la fel şi familiei, pentru sprijinul arătat cuplului în ultimele luni. Prinţul a subliniat că va continua să îşi dedice viaţa susţinerii unor cauze şi comunităţilor militare.
În urmă cu două săptămâni, prinţul Harry şi Meghan Markle au anunţat că doresc să renunţe la rolurile în familia regală. Ei vor avea în continuare Frogmore Cottage ca reşedinţă în Marea Britanie.
Ca urmare  a unui acord menit să pună crizei declanșate de cuplu după ce a anunțat că vrea să-și reducă îndatorile și să petreacă mai mult timp în America de Nord, Harry va râmâne prinț iar el și soția sa își vor păstra titlurile de duce și ducesă de Sussex, dar nu vor participa la evenimente ceremoniale sau vizite regale.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole