Peste 30.000 de locuinţe, fără curent electric în Australia

Furtunile de praf şi aversele cu grindină care s-au abătut duminică seara şi luni asupra mai multor regiuni din estul Australiei au lăsat fără curent electric peste 30.000 de locuințe. Vântul a suflat cu furie, rafalele depășind în intensitate 100 de km/h în unele zone.

Imagini postate pe reţelele de socializare au arătat cum bucăţi din acoperişul unui centru comercial din vestul orașului Sydney au fost smulse de vânt şi apoi au căzut pe un drum principal circulat. Numeroși copaci au fost doborâți la pământ punând în pericol viața cetățenilor. Peste 800 de apeluri au fost înregistrate de Serviciul Naţional de Urgenţă din New South Wales, majoritatea provenind din suburbiile din sudul metropolei Sydney.
Fenomenele meteorologice au doborât la pământ numeroși copaci și provocat o serie de căderi de tensiune în mai multe state australiene. În New South Wales, 14.000 de locuinţe au fost private de curent electric din cauza vânturilor puternice, a fulgerelor şi a grindinei. În statul Queensland, aproximativ 20.000 de locuințe au rămas în întuneric, electricitatea fiind oprită din cauza celor 44.000 de fulgere care au lovit regiunea.
Cu toate acestea, marţi dimineaţa compania de furnizare a energiei electrice a anunţat că mai puţin 4.000 de clienţi erau privaţi de alimentarea cu această utilitate.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole