NU este coronavirus. Tânărul român venit din China are gripă sezonieră

Ministerul Sănătății a anunțat, astăzi, că tânărul din Bacău, internat la „Institutul Matei Balș” din Capitală cu suspiciune de infecţie cu coronavirus, suferă în realitate de gripă sezonieră.
Potrivit medicilor, analizele au arătat că tânărul are infecţie cu virus gripal şi adenovirus. El se află într-o stare stabilă și va fi externat astăzi.
”Nu este vorba despre infecţie cu noul coronavirus la pacientul transferat ieri de la Bacău la Institutul Naţional de Boli Infecţioase “Prof. dr. Matei Balş”.
Investigaţiile efectuate pacientului care a fost transferat de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău la Institutul Naţional de Boli Infecţioase “Matei Balş” au arătat că acesta nu este infectat cu noul coronavirus, ci are ale afecţiuni virale.
Starea pacientului este bună şi va fi externat în cursul zilei de astăzi şi va continua tratamentul în ambulatoriu”, precizează Ministerul Sănătății.
Tânărul este student în provincia Zeizang din China.
El a venit acasă pe 17 ianuarie.
”La sosirea în țară a prezentat doar febră și tuse seacă, care între timp s-au remis, pacientul acuzând dureri musculare”, menționa ieri Ministerul Sănătății, legat de starea tănărului suspect de infecție cu coronavirus.
 

Cele mai Accesate Articole