Mai multe drepturi pentru polițiști

Mare grijă la confruntarea cu poliţiştii! Din această săptămână au puteri sporite! Oamenii legii au dreptul de a folosi forţa, dacă se consideră ameninţaţi, iar pe stradă putem fi legitimaţi.

În plus, agenţii pot intra în case fără mandat de percheziţie, iar dacă muzica e dată prea tare putem plăti amenzi uriaşe. Petrecăreţii de serviciu pot fi trimişi la muncă în folosul comunităţii.
Astfel de situații ar trebui să devină o amintire. Odată cu intrarea în vigoare a noii legi petrecăreții vor da volumul mai mic. Dacă nu se liniștesc în 24 de ore, amenzile dublate le vor strica orice chef de distracție.
Se măresc și sancțiunile pentru cei care nu prezintă actele de identitate.
Asta nu înseamnă că nu aveți și drepturi. Pe cele mai importante, polițiștii le-au punctat cu umor într un videoclip care a devenit viral.
Dacă o persoană continuă să se aproprie de polițist, după ce a fost avertizată să nu o facă, agentul are dreptul să intervină în forță. Un alt drept important este acela de a pătrunde pe o proprietate fără mandat. Însă doar în cazul în care există bănuiala că viața cuiva este în pericol.
Reporter: Cristina Niță ; Imagine: Ionuț Constantin

Cele mai Accesate Articole