Calendarul înscrierii în clasa pregătitoare, pentru anul școlar 2020-2021

Ministerul Educației a pus în dezbatere publică un proiect care cuprinde calendarul de înscriere în învăţământul primar, pentru anul școlar 2020-2021.
Prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare este cuprinsă între 4 şi 23 martie.
În această perioadă, se vor completa cererile-tip de înscriere de către părinţi/ tutori legal instituiţi/ reprezentanţi legali, online sau la unitatea de învăţământ la care solicită înscrierea copiilor.
Pe 26 martie, se face repartizarea la şcoala de circumscripţie.
Între 27 şi 30 martie vor fi procesate, la nivelul unităţilor de învăţământ, cererile prin care se solicită înscrierea la o altă unitate de învăţământ decât şcoala de circumscripţie, pe locurile rămase libere.
Pe 31 martie vor fi analizate cererile părinţilor care au solicitat înscrierea la o altă unitate de învăţământ decât şcoala de circumscripţie, dar nu au fost admişi din lipsă de locuri şi care au exprimat în această fază opţiunea pentru înscrierea în şcoala de circumscripţie.
De asemenea, pe 1 aprilie vor fi afişaţi, în unităţile de învăţământ şi pe site-ul inspectoratului şcolar, candidaţii înmatriculaţi, numărul de locuri rămase libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă.
A doua etapă de înscriere va avea loc între 23 aprilie şi 30 aprilie.
Proiectul poate fi consultat AICI
Sursa: Ministerul Educației

Cele mai Accesate Articole