O altă victimă a gripei

Gripa a făcut prima victimă din acest sezon rece, la Galați. Este vorba despre o femeie de 82 ani care a murit în cursul nopţii în Spitalul Clinic de Urgență ”Sf. Apostol Andrei”, unde era internată.

Reprezentanții unității medicale gălățene au declarat că pacienta nu era vaccinată împotriva gripei și era bolnavă cronic, femeia având probleme cardiace. Aceasta a fost diagnosticată cu virus gripal AH1 PDM09, confirmarea constatării medicale venind din partea specialiștilor de la București.  Este cel de-al şaisprezecelea deces la nivel național cauzat de virusul gripal. Alte cinci cazuri sunt confirmate în județul Galați, în acest sezon rece.

”Este vorba despre doi bărbaţi din mediul urban, de 33 şi 45 ani, ambii cu gripă cu virus AH1, o fetiţă de o lună, un elev de opt ani şi o femeie de 31 ani, toţi din mediul urban, cu virus gripal de tip B.”, au transmis reprezentanții DSP Galați.

Pacienții primesc tratament la domiciliu și sunt în afara pericolului, au precizat cadrele medicale.
În ceea ce priveşte stocurile de vaccin antigripal, de la debutul sezonului rece, la nivelul judeţului Galaţi au ajuns, în cinci tranşe, 49.374 doze de vaccin care au fost şi administrate. În stoc mai sunt disponibile 1.446 doze, din care 311 la Direcţia de Sănătate Publică, 1.311 în teritoriu la medicii de familie şi 135 pentru cadrele Ministerului Apărării Naționale.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole