17 români, în carantină în Japonia

17 români se află la bordul navei de croazieră ”Diamond Princess” din Japonia, aflată in carantină din cauza coronavirusului. Dintre aceștia, doi sunt turiști, iar ceilalți 15 sunt membri ai echipajului navei. Anunțul a fost făcut joi de Ministerul Afacerilor Externe de la Bucuresti.

Având în vedere că la bordul vasului de croazieră a fost instituită carantina pe o perioadă de 14 zile de către autoritățile nipone, cetățenii români sunt blocați pe navă alături de alte aproximativ 3700 de persoane de naționalități diferite.
Între timp, numărul cazurilor de contaminare la bord s-a dublat joi, ajungând la 20, după ce miercuri 10 pasageri infectați cu coronavirus au fost debarcați și spitalizați.
Începând de marţi, autorităţile japoneze au început să caute cazuri de contaminare pe nava ”Diamond Princess”, ajunsă luni seara în apropierea portului Yokohama, din sud-vestul capitalei Tokyo, în condiţiile în care un caz de coronavirus fusese detectat în Hong Kong la o persoană care s-a aflat anterior la bord.
”Diamond Princess” nu este singurul vas de croazieră aflat în carantină din cauza coronavirusului. În aceeași situație sunt peste 1.800 de persoane prezente în Hong Kong, la bordul navei de croazieră ”World Dream”, după ce trei pasageri chinezi care au călătorit cu acest vas au fost depistați pozitiv, iar unii membri ai echipajului  au început să aibă febră și alte simptome.
Nava a andocat miercuri la Hong Kong, după ce autoritățile taiwaneze au refuzat marți să permită accesul vasului în portul Kaohsiung.
Consulatul General al Romaniei la Hong Kong a solicitat în regim de urgență autoritaților locale informatii cu privire la prezența unor cetățeni români la bordul acestei navei.
Ministerul de Externe informează că Ambasada României la Tokyo și Consulatul General al țării noastre la Hong Kong continuă demersurile pe lângă autoritatile locale pentru obtinerea de informații suplimentare și sunt pregătite să acorde asistență consulară ,daca situația o va impune.
Potrivit cifrelor oficiale publicate joi, bilanţul epidemiei a ajuns la 563 de decese în China continentală, cu excepţia teritoriilor Hong Kong şi Macao, şi la 28.018 cazuri de contaminare, un salt de aproape 3.700 într-o singură zi.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole