Alte cazuri de coronavirus pe vasul din Japonia

Ministerul Afacerilor Externe de la București a transmis, joi seară, că pe nava aflată în carantină la Hong Kong din cauza coronavirusului nu sunt cetăţeni români.


”În urma demersurilor realizate de Consulatul General al României la Hong Kong vizând obţinerea de informaţii cu privire la prezenţa unor cetăţeni români la bordul unei nave andocate la Hong Kong, care face obiectul măsurilor de prevenţie a răspândirii pneumoniei virale, autorităţile locale au comunicat oficiului consular că nu au fost identificaţi cetăţeni români printre pasagerii sau echipajul navei în cauză”, a transmis  Ministerul Afacerilor Externe.

Consulatul General al României la Hong Kong a solicitat, în regim de urgenţă, autorităţilor locale, informaţii cu privire la prezenţa unor cetăţeni români la bordul unei nave andocate la Hong Kong. Anterior, Ministerul Afacerilor Externe a precizat că la nivelul oficiului consular nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară din partea vreunui cetăţean român în legătură cu această situaţie.
Pasagerii aflaţi la bordul navei ”World Dream” nu au voie să debarce la terminalul Kai Tak Cruise din Hong Kong până când nu se vor primi rezultatele testelor pentru trei cazuri suspecte.
Nava a sosit în Hong Kong din Taiwan cu 1.871 de pasageri la bord. Marea majoritate a acestora sunt din Hong Kong, însă câţiva pasageri au călătorit din alte ţări, precum Australia, Marea Britanie şi Canada, pentru a se alătura croazierei.
Trei persoane din China continentală, care s-au aflat pe  ”World Dream” în perioada 19-24 ianuarie, au fost diagnosticate cu coronavirus.
Între timp, pe nava de croazieră ”Diamond Princess” din Japonia pe care sunt prezenți 17 români în rândul celor  aproximativ 3700 de persoane aflate în carantină, numărul de cazuri confirmate de coronavirus s-a triplat, ajungând la 61.
Noile cazuri au fost detectate la 21 de japonezi, precum şi la pasageri americani, canadieni, australieni, la un argentinian şi un britanic. Aceşti noi pacienţi vor fi spitalizaţi ca şi precendenţii pe pământ japonez.
Pasagerii blocați pe navă sunt tot mai nemulțumiți. Unii dintre aceștia sunt bolnavi de diabet.
Douăzeci de persoane testate pozitiv pentru coronavirus miercuri şi joi au fost evacuate de pe navă. Una dintre acestea se află într-o stare gravă, a anunţat vineri Ministerul Sănătăţii, fără a oferi detalii.
O a treia navă de croazieră, ”Westerdam”, având la bord un pasager despre care se suspectează că ar fi infectat, nu va avea voie să acosteze la Okinawa, în extremitatea sudică Japoniei.
Situația la nivel global întocmită în baza rapoartelor autorităților de sănătate publică din China, zona Asia de Sud-Est, Australia, Statele Unite ale Americii, Canada, Rusia, Marea Britanie și Uniunea Europeană indică 638 de decese și 31.490 de cazuri confirmate de infecții cu coronavirus.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole