Furtuna Ciara, în România

Furtuna deosebit de violentă care a ucis opt oameni în Europa a ajuns și în România. Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie susțin că episodul de vreme rea care s-a abătut asupra țării noastre a fost provocat de fronturi atmosferice care au legătură cu furtuna Ciara.

Vijelia a lovit puternic mai multe orașe din țara noastră, cu rafale de vânt și grindină. Un nor uriaș a acoperit municipiul Baia Mare în doar câteva secunde. Imaginile surprinse de localnici sunt înfiorătoare, desprinse parcă din scenele apocaliptice hollywoodiene. Un acoperiș a fost smuls de vânt, iar mai multe mașini avariate.
Furtuna s-a abătut și asupra orașului Suceava. Localnicii au surprins imagini incredibile cu momentul în care furia naturii dezlănțuite ia în stăpânire municipiul.
Reprezentanții ANM au emis, miercuri dimineaţa, un Cod portocaliu de vânt puternic pentru judeţele Caraş-Severin şi Hunedoara. Aici, în zona de munte, la atitudini de peste 1.800 de metri, au fost semnalate, până la ora 11.00, intensificări puternice ale vântului cu rafale de 110 – 120 km/h, ninsoare viscolită şi zăpadă spulberată, care a determinat diminuarea vizibilităţii.
Pentru alte 17 judeţe ale țării, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis avertizări nowcasting de Cod galben de intensificări ale vântului. Conform acestei prognoze, până la ora 17.00, în judeţele Sălaj, Satu Mare, Covasna, Botoşani, Galaţi, Iaşi, Vaslui, precum şi în zonele joase din judeţele Braşov, Mureş, Harghita, Sibiu, Bacău, Suceava, Neamţ, Vrancea, Alba şi Cluj, vântul a suflat cu rafale de până la 70 km/h.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole