Atașații agricoli, proiectul Ministerului Agriculturii

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, vrea să trimită în acest an cinci ataşaţi agricoli în zone mai interesante pentru agricultura românească. Demnitarul  a precizat că primele ţări vizate sunt cele în care România are un volum mai mare la export.

În cadrul conferinței de presă privind programele de minimis și noile măsuri de sprijin pentru fermieri care vor fi lansate în anul 2020, ministrul Agriculturii nu a oferit detalii despre sumele alocate în buget pentru acest proiect. Ideea înființării acestor atașați agricoli nu este una nouă, mai multe guverne încercând să o implementeze. Decizia de a trimite astfel de specialiști în anumite ţări urmărește creşterea exporturilor de produse agroalimentare româneşti şi promovarea acestora pe noi pieţe, în contextul menţinerii deficitului în comerţul cu produse agroalimentare.
Oros a adăugat că acest draft al Planului Naţional Strategic va fi înaintat serviciilor Comisiei Europene, iar până la finele lunii februarie se va semna şi contractul pentru serviciile de consultanţă cu Banca Mondială, în vederea fundamentării intervenţiilor pentru Pilonul 1 şi Pilonul 2 din Politica Agricolă Comună.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole