Fostul prefect Ioan Albu, a provocat băut, un accident mortal

S-a urcat beat criță la volan și a ucis un om. Vorbim despre fostul prefect al județului Constanța, Ioan Albu. Tragedia s-a petrecut aseară pe drumul național 3, la ieșire din localitatea Ciocârlia.

Din motive rămase încă necunoscute, Albu a  pierdut controlul volanului a intrat pe contrasens și s-a izbit violent de un autoturism care circula regulamentar. Șoferul a murit pe loc.
Nenorocirea s-a produs puțin după ora 19.00. Ioan Albu se îndrepta spre Viișoara, locaitate unde familia deține un domeniul viticol. La un moment dat, a pierdut controlul volanului, a intrat pe contrasens și a intrat în plin într-o mașina a cărui șofer circula regulamentar.
Albu era sub influența băuturilor alcoolice, când a provocat accidentul iar martorii susțin că acesta conducea agrsiv și cu viteză mare.
Vestea morții bărbatului a căzut ca un transnet peste familia lui. Plecase de acasă și trebuia să ajungă în portul Constanța, să își ia tirul și să pornească în cursă. Din păcate, nu a mai ajuns la destinație.
Ioan Albu a ajuns la spitalul județean și după ce a fost consultat de către medici, a rămas internat. Tot la spital, dar la Medgidia a mai ajuns un bărbat, care spun surse din anchetă, inițial le-ar fi declarat medicilor de pe ambulanță că el conducea mașina care a provocat accidentul. Interesant este că numele persoanei respective coincide cu cel al unuia dintre administratorii angajați la firmele familiei Albu.
Ioan Albu, are 38 de ani și este fiul lui Gheorghe Albu, fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Familia Albu este considerată una dintre cele mai bogate din județ. Deține peste 800 de hectare de teren în diverse localități din județ, 1300 de metri pătrați de luciu de apă,  mai multe  firme și  terenuri forestiere iar la Viișoara are un domeniu viticol, cramă și hală de vinificație.
Reporter: Cristina Niță ; Imagine: Ionuț Constantin

Cele mai Accesate Articole