Alte cazuri de COVID-19 pe ”Diamond Princess”

Situația pe vasul de croazieră ”Diamond Princess” se înrăutățește. Un nou lot de teste efectuate pe 681 de persoane aflate la bordul pachebotului plasat în carantină în apele japoneze a indicat 88 de cazuri noi de infecții cu coronavirus. Anunțul a fost făcut marți de Ministerul Sănătăţii din Japonia.

În urma acestor rezultate, numărul total de cazuri de infectare cu noul coronavirus pe nava ”Diamond Princess” staţionată în apropiere de Yokohama a crescut la 544, dintr-un total de circa 3.700 de pasageri şi membri ai echipajului aflaţi iniţial la bord.
De pe acest vas afectat de epidemia de coronavirus urmează să fie evacuate și alte persoane. Taiwanul va trimite o aeronavă pentru repatrierea cetăţenilor săi de pe pachebotul ”Diamond Princess”. Ministrul Sănătății din această țară a declarat că patru taiwanezi de la bordul vasului au fost testaţi pozitiv cu COVID-19, însă nu a specificat când va avea loc operaţiunea de evacuare. Peste douăzeci de taiwanezi se aflau la bordul pachebotului pe care au fost înregistrate cele mai multe cazuri de infecţie cu noul coronavirus în afara Chinei.
Ministerul Afacerilor din România a informat că până în prezent, nu au fost identificaţi alţi cetăţeni români printre persoanele de pe nava ”Diamond Princess” ale căror rezultate medicale să fi confirmat prezenţa coronavirusului, pasagerii putând pleca de pe vas începând de miercuri. Diplomația de la București a precizat  că, după finalizarea perioadei actuale de carantină în data de 19 februarie, pasagerii vor putea părăsi pachebotul pe baza unui certificat medical eliberat de autorităţile japoneze.
Cetăţenii români membri ai echipajului pot fi supuşi unei noi perioade de carantină de 14 zile începând cu data de 19 februarie, în funcţie de evoluţia situaţiei de la bordul navei. Decizia cu privire la continuarea activităţii pe vas sau revenirea în ţară la expirarea perioadei de carantină va fi luată de către aceştia de comun acord cu compania care operează nava. Ministerul român de Externe
a menționat că starea de sănătate a cetăţeanului român diagnosticat pozitiv pentru coronavirus, care a fost transferat într-o unitate medicală japoneză, este în continuare bună.

Cele mai Accesate Articole