Al doilea român cu COVID-19 în Japonia

Un al doilea român a fost depistat cu coronavirus, pe vasul de croazieră ”Diamond Princess” aflat în Japonia. Acesta a fost transferat la o unitate medicală din Tokyo. Informația a fost furnizată de către Ministerul Afacerilor Externe de la București.


”Ambasada României la Tokyo a fost notificată de către MAE nipon cu privire la confirmarea unui al doilea caz de infectare cu coronavirus a unui cetăţean român, membru al echipajului de pe vasul de croazieră Diamond Princess”, a transmis Ministerul  Afacerilor Externe din România.

Misiunea diplomatică este în contact cu cetăţeanul român, care a transmis acestei autorități în cursul zilei de 19 februarie că se simte bine şi nu manifestă simptome.
Potrivit datelor obţinute de către reprezentanţii ambasadei, autorităţile locale au precizat că toate persoanele prezente la bordul navei de croazieră au fost supuse testelor medicale, fiind în aşteptarea rezultatelor.
În ceea ce priveşte nava ”Westerdam”, opt din cei nouă cetăţeni români care s-au aflat la bordul navei în calitate de turişti au părăsit Cambodgia, cel de-al nouălea rămânând în capitala Phnom Penh. Costurile deplasărilor au fost suportate de proprietarul vasului de croazieră. Aceste informaţii au fost obţinute de Ambasada României la Hanoi de la autorităţile cambodgiene. Reprezentanța diplomatică a țării noastre din Vietnam este acreditată şi pentru Regatul Cambodgia. Pe nava de croazieră ”Westerdam”, s-au aflat la bord 17 români, dintre care 9 pasageri şi 8 membri ai echipajului.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole