Coronavirus. Centre de carantină la nivelul întregii ţări. În România nu avem niciun pacient infectat

Ministerul Sănătății precizează că în România nu este niciun pacient care să fie infectat cu noul coronavirus, COVID 19.
De asemenea, la nivel naţional capacitatea de diagnosticare a fost extinsă, în afară de Bucureşti, la clinici din Iaşi, Constanţa, Cluj şi Timişoara.
Singurii cetățeni români infectați cu virusul periculos sunt doi membri ai echipajului de pe vasul de croazieră “Diamond Princess”, care s-a aflat în carantină în largul coastelor Japoniei.
Cei doi români au fost transferați la o unitate medicală din Tokyo.
Potrivit MAE, starea lor de sănătate este bună.
Și autoritățile constănțene precizează că în județul nostru nu există persoane cu suspiciuni de COVID 19.
Directorul general al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, Stela Halichidis, a declarat că în unitatea medicală sunt internate multe persoane bolnave de gripă, dar niciuna care să prezinte suspiciuni de infectare cu noul tip de coronavirus.
„Avem în Constanța 4 persoane din Sri Lanka care lucrează aici de 4 luni, care de atunci nu au mai părăsit orașul și care acum prezintă simptomatolo gie de gripă. Acestea nu sunt internate în spital. În schimb, avem internată o persoană din județ care a venit din concediu din Singapore și care e bolnavă de gripă. Nimic mai mult“, a spus Stela Halichidis.
 

Cele mai Accesate Articole