Asistentă de la UPU, accident vascular la serviciu

Caz șocant la Constanța. O asistentă de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean a ajuns să fie îngrijită de proprii colegi după ce i s-a făcut rău în timpul serviciului.

Femeia în vârstă de 42 de ani  a suferit un accident vascular cerebral. Medicii au decis să o transfere la un spital din București iar acum starea ei este stabilă. Oboseala, stresul, volumul mare de muncă și reclamațiile tot mai multe, unele dintre ele nejustificate sunt cauzele invocate de medici pentru situația în care a ajuns colega lor,  asistentă la Unitatea de Primiri Urgențe. Intrase în tură dimineață când la un moment dat a căzut ca secerată din picioare.
Din fericire, femeia a fost stabilizată, este conștientă, cu un mic deficit motor și de vorbire iar medicii depun toate eforturile pentru a-i salva viața.
Spitalul Județean din Constanța deservește mai  multe județe. Aici ajung și pacienți de la Tulcea, Călărași și Ialomița. Și tot la secția de Primiri Urgențe ajung și cazurile grave de la spitalele private care nu au astfel de secții și nici circuite necesare. Nu de puține ori medicii s-au plâns de faptul că sunt prea puțini în comparație cu numărul mare de solicitări pe care il au. Nu i-a auzit însă nimeni.
Potrivit unui sondaj  realizat de o platformă de recrutare a forței de muncă în România, unul din doi angajați consideră că nivelul de stres la locul de muncă  a crescut în ultimii trei ani, iar pentru mai bine de jumătate dintre aceștia, chiar s-a dublat. Patru din zece angajați explică stresul ridicat prin faptul că sunt nevoiți să preia din responsabilitățile colegilor.
Redactor: Cristina Niță

Cele mai Accesate Articole