Intensificări ale vântului în toată țara. Cod galben, în județul Constanța

Sursa: ANM
Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe avertizări de intensificări ale vântului în toate regiunile țării, valabile până la ora 18.00.
Potrivit meteorologilor, se află sub atenţionare Cod galben mai multe judeţe din partea de sud, inclusiv Constanța. În aceste zone vântul se va intensifica treptat, cu viteze în general de 55 – 70 km/h.
De asemenea, este Cod portocaliu în zona montană unde v ântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 110…130 km/h. Temporar va ninge viscolit, diminuând semnificativ  vizibilitatea, la început  în Carpații Orientali, apoi și în restul zonei montane, la altitudini în general de peste 1600 m.
Un alt Cod portocaliu vizează Moldova, Transilvania, Maramureș, nordul Crișanei și al Dobrogei. Vântul va avea intensificări susținute în prima parte a zilei de luni (24 februarie) în nordul Crișanei, Transilvania și Maramureș, cu viteze de 80…95 km/h, iar mai ales pe parcursul zilei de luni, în Moldova și în nordul Dobrogei, temporar cu peste 90…100 km/h.
Totodată, zona de munte din 14 judeţe se află până la ora 18:00 sub avertizare Cod roşu de vânt puternic, care va bate la rafale cu peste 140 – 180 km/h.
Judeţele vizate sunt Caraş-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Braşov, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Gorj şi Mehedinţi.
.
 

Cele mai Accesate Articole