Hramul Mănăstirii “Sfântul Ioan Casian”

Duminică a fost zi de sărbătoare pentru creştinii dobrogeni. Sute de credincioşi au luat cu asalt Mănăstirea “Sfântul Ioan Casian” cu ocazia hramului lăcaşului de cult.

La ceremonie a participat Înalt Prea Sfinția Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi care au săvârșit Sfânta Liturghie.
Totodată, a fost oficializată și o slujbă de hirotonie.
Cu mic cu mare, în pelerinaje cu autocare sau cu autoturismele personale, credincioşii s-au împărţit între locurile sfinte ale mănăstirii. Unii au participat la slujbă, alţii s-au rugat la icoana sfântului Ioan Casian, în timp ce alţii s-au rugat în peştera în care a locuit sfântul.
Sfântul Ioan Casian s-a născut în anul 360 la Casimcea şi a locuit pentru o perioadă în peştera în apropierea căreia a fost zidită mănăstirea. Anual, zeci de mii de credincioşi ajung să se roage la icoana Sfântului Casian pentru ca apoi să facă un popas la peştera care i-a fost locuinţă.
Mănăstirea a fost ridicată în anul 2001, cu ajutorul părintelui stareţ Iustin Petre. Documentele atestă însă existenţa unor mănăstiri pe aceste meleaguri încă din secolul IV, atunci când Dobrogea era o şcoală teologică înaltă, loc frecventat de numeroşi călugări sciţi.
Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: George Dima

Cele mai Accesate Articole