CNAIR anunță revizii tehnice pe drumurile naționale și pe autostrăzi

Foto: CNAIR
În perioada martie – aprilie 2020 CNAIR va efectua revizii tehnice pe drumurile naționale și autostrăzile aflate în administrare, în vederea începerii programului de punere în ordine a acestora. Inspecțiile vor fi efectuate pentru evaluarea stării tehnice a infrastructurii rutiere în vederea remedierii cât mai urgente a degradărilor apărute pe partea carosabilă.
Programul de punere în ordine a drumurilor naționale și autostrăzilor cuprinde următoarele tipuri de lucrări:
– Lucrări la partea carosabilă (plombări gropi, repararea suprafețelor burdușite, colmatări fisuri și crăpături, etc.)
– Întreținerea platformei drumului (aducerea la profil a acostamentelor prin tăiere manuală sau mecanizată, completarea cu pământ, cu balast, îndepărtarea materialului rezultat de la activitatea de deszăpezire de pe platforma drumurilor și a podurilor)
– Asigurarea scurgerii apelor din zona drumului (curățire șanturi și rigole)
– Lucrări privind întreținere plantației rutiere (defrișări plantații pe zonă și în spații verzi, completări plantații, văruirea plantațiilor și a accesoriilor)
– Întreținere curentă la poduri, pasaje, podețe și tuneluri (desfundări, decolmatări podețe, repararea degradărilor la partea carosabilă a podurilor și podețelor, curățarea și repararea gurilor de scurgere, repararea parapetelor pietonale și/sau separatoare pe poduri, curățarea elementelor de acoperire a rosturilor, curățarea vegetației albiilor, etc.)
– Lucrări de siguranță rutieră (montat indicatoare noi, întreținere semnalizare vertical, întreținerea locurilor de parcare, execuție marcaje rutiere longitudinale, laterale și transversale, montare parapete noi, etc.).
“În luna aprilie vom lansa programul de lucrări de reparații și întreținere. Le-am solicitat colegilor ca până atunci să inventarieze problemele de pe toate drumurile naționale și, în paralel, să demareze și acțiuni de curățenie. “Noi curățăm, tu păstrează !” este o campanie pentru cetățeni, și împreună vreau să ne manifestăm cu responsabilitate și spirit civic. Am transmis și direcțiilor regionale să promoveze această campanie prin toate mijloacele, astfel încât să fie o reușită, iar curațenia pe drumurile naționale să devină o normalitate și nu o excepție.” , a declarat Mariana Ioniță, Directorul General al CNAIR SA.
Sursa: Comunicat CNAIR

Cele mai Accesate Articole