250 de tone de gunoi au ars la Medgidia

Nu trece o zi fără o nouă știre despre gunoaiele care se ard în România. Polițiștii și pompierii fac o anchetă la Medgidia unde-au ars azi noapte sute de tone de gunoaie.

Există bănuieli că ar fi fost deșeuri arse ilegal iar Garda de Mediu are propria investigație în acest moment. Constanța este în centrul unui scandal fără precedent pe tema poluarii după ce Garda de Coastă a descoperit zeci de containere aduse pe mare din strainătate ca să fie arse în România.
Incendiul a izbucnit aseară după lăsarea intunericului în spatele firmei care se ocupă cu salubrizarea în orașul Medgidia. Focul a ars mocnit toată noaptea fără să fie văzut de cineva, până când câțiva localnici sufocați de miros au sunat la 112. La fața locului au venit pompierii și polițiștii.
Deșeurile care au ars azi noapte provin de la o stație de sortare din Costinesti. Investigatorii au descoperit mai multe etichete care atestă acest lucru. În mod normal ar fi trebuit să ajungă pe rampa ecologică de gunoi, special construită pentru așa ceva, însă în mod ciudat ele au fost depozitate într-un loc provizoriu, în curtea firmei de salubrizare. Apoi, cineva le-a dat foc.
În timp ce cifrele inițiale vorbeau despre un sfert de tonă de gunoi care a ars, Garda de Mediu a declanșat propria investigație. Inspectorii de la Constanța au cifre uluitoare.
Asta înseamnă o mie de tone, de 4 ori mai mult decât s-a aproximat inițial. Pompierilor le-au trebuit 11 ore ca să stingă focul, iar verdictul final a fost că totul a pornit de la o țigare!
Poluarea masivă provenită din arederile de gunoi a declanșat un întreg scandal când s-a descoperit că ardem gunoaiele altora, sosite cu vapoarele în Portul Constanța. Până acum au fost descoperite 18 containere provenind din Anglia, care urmau să fie incinerate în România. Aveau ca destinație finală București iar proprietarii lor au solicitat transbordarea lor în alte containere, pentru a le fi pierdută urma.
Redactor: Cristina Niță

Cele mai Accesate Articole