Snowboarding-ul face valuri

În ultimii ani un număr din ce în ce mai mare de persoane s-a împrietenit cu placa de snowboard. Aflată într-un mediu atât de antrenant precum pârtia și pusă în micare de o doză de curiozitate din partea iubitorului de sporturi de iarnă, aceasta demonstrează că scopul sau e acela de a contribui la destindere, distracție și activitate fizică productivă. Se consideră că snowboarding-ul își are originea în Statele Unite, dar totodată, de-a lungul timpului au fost schițate mai multe idei cu privire la apariția sa. Mulți oameni au prestins că l-au practicat la nivel local, i-au dat diverse nume și l-au propulsat spre dezvoltare și practicare la scară mai largă.
Când privești pe cineva care face slalomuri ca un adevărat profesionist, pare că nu i-a fost chiar atât de greu să ajungă în acel punct. Ți se deschide mintea abia atunci când te afli tu însuți pe placă și încerci să îți menții echilibrul. În primul rând, vezi pârtia din ipostaza celui aflat în acțiune , iar în al doilea rând ești pe propriile picioare, dar nu chiar în adevăratul sens al cuvântului. Ideea este că dacă ai avut curiozitatea și determinarea să ajungi până acolo, încearcă din răsputeri să avansezi. Nu numai că snowboarding-ul este extrem de plăcut, ci este, de asemenea, foarte bun pentru corpul tău și va avea multe efecte pozitive asupra sănătății tale – atât fizic, cât și mental. Îți va îmbunătăți în mod semnificativ flexibilitatea generală și echilibrul, deoarece necesită schimbarea direcțiilor și a ritmului în mod frecvent și brusc. Vei arde aproximativ 450 de calorii pe oră, iar avantajul e că te vei afla în aer liber, respirând aer proaspăt. Îți vei antrena mușchii , toate grupele musculare majore din corp, precum și cele mai mici, din picioare și glezne. Mușchii din glezne și picioare te vor ajuta să conduci placa și chiar și mușchii brațelor și umerilor vor fi folosiți pentru echilibru și pentru a te ridica atunci când cazi.
Românii par să cunoască toate aceste beneficii, având în vedere că în ultimii ani iarna este așteptată în special pentru fotografiile care apar în online. Fie că iau o lecție profesionistă de snowboarding de la un instructor calificat sau poate de la un prieten deja experimentat, aceștia demonstrează cât de multă atenție acordă în special alegerii echipamentului potrivit. De la modele de ochelari sport care eclipsează chiar și lumina zăpezii sau a soarelui, până la mănuși compatibile cu ecranele tactile, ținutele epatează și pot de asemenea să stârnească interesul celor mai puțin pasionați de sporturi de iarnă.
Pe lângă cei care îl văd ca pe un trend și o modalitate aparte de a apărea în fotografiile pe care le postează în social media, există și oameni pentru care acest sport este un adevărat hobby. Și, în plus, au devenit cunoscuți pentru un alt sport pe care îl practică la nivel profesional; cum ar fi Mikhail Shalamov , un jucător de poker cu normă întreagă, cu rezultate uimitoare la turnee online și live. El este originar dintr-un loc fermecător din Munții Ural care i-a oferit condiții favorabile pentru practicarea acestui sport. De asemenea, David Beckham a făcut din snowboarding o parte integrantă a vieții sale. De unul singur sau alături de cei dragi, acesta reușește să facă senzație pe pârtie la fel cum a făcut și pe terenul de fotbal.
Persoanele care practică snowboarding-ul îl recomandă ca fiind un hobby minunat pentru oricine, în special pentru cei care au o pasiune pentru sporturi extreme sau pentru oricine care iubește să se aventureze în activități inedite. Și este și mai captivant atunci când te implici cu totul – există o întreagă cultură creată în jurul acestui sport.
Faptul că snowboarding-ul a crescut atât de mult în popularitate nu poate fi decât îmbucurător, având în vedere că o perioadă lungă de timp acesta a fost înlăturat de societate. Înainte de anii ’90  schiorii își doreau că pârtiile să fie doar ale lor, iar abia la mijlocul anilor ’90, snowboarderii au fost acceptați în mai mult de câteva zeci de stațiuni montane. Acest lucru se întâmpla în special în Statele Unite ale Americii, acolo unde sportul a apărut și s-a dezvoltat.

Cele mai Accesate Articole