COVID-19 lovește în plin Guvernul României

Situație fără precedent la vârful puterii din România. Virusul COVID-19 a lovit în plin Partidul Național Liberal și în tot Guvernul României.

După ce senatorul Vergil Chițac a fost confirmat pozitiv, mai mulți membri ai Biroului Permanent Național, la care acesta a participat recent, au fost izolați. În același timp, primul ministru, Ludovic Orban, împreună cu toți miniștri cu care Chițac a intrat în contact, se vor autoizola, potrivit declarațiilor făcute de premier. De asemenea, Orban a precizat că vor urma și vor respecta întocmai procedurile impuse.
Premierul în exercițiu Ludovic Orban a anunțat că nu merge la consultări cu președintele Klaus Iohannis, din moment ce senatorul constănțean Vergil Chițac a fost confirmat cu coronavirusul și există un risc de contaminare.
Rămâne de văzut cum își vor exercita atribuțiile toate persoanele vizate, respectiv miniștri și parlamentari, dat fiind că nu se vor putea reuni în ședințe, ci vor sta izolați. Orban a anunțat că se va autoizola la Vila Lac 1, unde va continua să-și desfășoare activitatea online.
În urma declarațiilor făcute de premier, au apărut și reacțiile social-democraților:

„Asigurarea necesarului de teste pentru depistarea COVID-19 nu a fost o prioritate pentru guvernul Orban! A devenit acum, când conducerea PNL este suspectă de infectare. Liberalilor nu le pasă de români nici astăzi, însă cer testare rapidă pentru ei! Orban se izolează la Vila Lac 1 în condițiile în care sute de români sunt ținuți în carantină, la grămadă, în locuri insalubre. PNL, ești o rușine pentru istoria României!”, scrie în mesajul PSD postat pe Facebook.

Redactor: Daniel Albu

Cele mai Accesate Articole