Cum au apărut celebrii Noodles? Istoria unuia dintre cele mai iubite preparate chinezești

Bucătăria chinezească este printre cele mai ofertante de pe întreg mapamondul, iar varietatea de arome pe care le poți gusta dintr-un preparat chinezesc oferă o experiență de consum unică. Supele, costițele, fructele de mare, dar și preparatele care conțin celebrii noodles sunt absolut adorate de oameni din toată lumea. Noodles sunt printre cele mai populare preparate chinezești și pot fi gătite în foarte multe variante. Aceștia sunt foarte asemănători cu tăițeii și sunt foarte sățioși și hrănitori, mai ales dacă îi prepari în combinațiile potrivite. Cum au apărut noodles, cum au devenit populari și în ce feluri îi poți consuma?
Cum au apărut noodles
Primele mențiuni istorice ale noodles au fost identificate într-un dicționar din secolul III, găsit în China. Totuși, primii noodles decoperiți nu arătau la fel ca cei din prezent, ci erau asemănători mai mult cu niște biluțe de cocă, fierte în apă fierbinte. Acel tip de noodles avea și un nume, mian pian, care încă mai este consumat în China. Este foarte greu de plasat cu exactitate în timp momentul în care forma actuală de noodles, atât de populară în toată lumea, pentru că aceștia au evoluat pe parcursul trecerii anilor grație mai multor bucătari care au venit cu idei tot mai inovatoare în propriile lor bucătării. După ce a devenit un preparat foarte popular în China și în țările din estul Asiei, noodles a prins repede și în centrul și vestul Asiei. Și în Europa, forme de noodles au existat încă de la începutul Erei noastre, iar în țări precum Italia sau Germania, au apărut în bucătărie în secolele 13, respectiv 18. După revoluție, și în România au început să apară restaurante cu specific chinezesc, dar și noodles gata de preparat pe rafturile magazinelor și ale supermarketurilor. În prezent, ai chiar foarte multe variante de a comanda noodles acasă, online. Poți comanda de la Chopstix, prin aplicația Food Panda , iar preparatul tău preferat poate să îți fie livrat la domiciliu în cel mai scurt timp.
Cele mai bune rețete cu noodles
Tăițeii specific chinezești pot fi pregătiți din făină din grâu, orez sau hrișcă. Ramenul cu pui este o rețetă delicioasă de supă japoneză care folosește și noodles. Pe lângă tăiței, sunt adăugate în combinație legume precum ceapă verde, usturoi, ghimbir, dar și ulei de susan, sos de soia, sake și zahăr. Nu trebuie uitată nici carnea de pui care este, în general, în forma pulpelor dezosate. Acestea sunt fierte și călite cu sos de soia, sake, ghimbir, usturoi și zahăr. Mixul rezultat este unul delicios, iar noodles dau consistență și sățietate meniului. O altă variantă este soba noodles. Această combinație excelentă și din punct de vedere al consistenței, dar și din perspectiva aportului excelent de macronutrienți, presupune utilizarea de fasole verde, spanac, sos de soia și noodles. Supele cu noodles sunt și ele foarte populare, iar una dintre acestea este Udan. Supa Udan conține, pe lângă noodles, ciuperci, ghimbir, spanac și alte verdețuri, la care se adaugă sos de soia, tofu și ulei de susan, precum și suc de lime, pentru un plus de prospețime în arome. Această rețetă este foarte populară în rândul vegetarienilor. Noodles nu treuie consumați neapărat cu supă, ci pot fi utilizați și asemenea pastelor. De pildă, poți prepara noodles cu legume și pui. Vei avea nevoie și de o tigaie wok, în care să încingi puțin ulei. Adaugă piept de pui, legumele tale preferate, care pot fi morcov, ceapă, ardei roșu sau usturoi și lasă-le la fiert timp de 5 minute. După ce sunt călite, adaăugă și sos de soia și, la final pastele pe care le poți amesteca cu legumele.
Noodles reprezintă o variantă excelentă de masă atunci când vrei ceva rapid, hrănitor și gustos.

Cele mai Accesate Articole