Donarea de sânge, în siguranță. Măsuri suplimentare la centrele de transfuzie

România are mare nevoie de donatori de sânge.
Ministerul Sănătății a precizat că la nivelul centrelor de transfuzie s-au luat măsuri suplimentare pentru siguranța donatorilor, a personalului centrelor și a persoanelor la care vor ajunge produsele sanguine.
“Există consens la nivel internațional asupra siguranței transfuziilor sanguine în circumstanțele actuale ale pandemiei cu noul coronavirus.
În toate centrele de donare din țară există un punct de triere unde se măsoară temperatura, se investighează istoricul de călătorie, posibilul contact cu persoan e infectate și posibilele simptome ale infecției.
Donatorii primesc măști, se supraveghează dezinfecția riguroasă a mâinilor, se dezinfectează regulat spațiile de donare și se asigură distanțarea optimă a donatorilor.

Nevoia de sânge nu se oprește odată cu declanșarea pandemiei de coronavirus.
Este foarte important ca activitatea de donare de sânge să continue! Dacă nu ați călătorit în afara țării în ultimele 28 de zile, nu ați intrat în contact cu persoane infectate și nu prezentați simptome specifice infecției cu coronavirus, vă rugăm să donați sânge.
Există posibilitatea programării de la distanță pentru donarea de sânge, telefonic, prin email sau prin intermediul unor aplicații mobile precum Donorium.
Donează sânge! Generozitatea ta poate salva viețile altor oameni”, precizează Ministerul Sănătății.

Cele mai Accesate Articole