Coronavirusul i-a făcut pe români să privească altfel vaccinarea

De la extaz la agonie! Cam asta ar fi diferența de percepție a românilor, în ultima perioadă, cu privire  la vaccinuri.

Dacă până în urmă cu aproape o lună, se făceau fel de fel de campanii împotriva vaccinării obligatorii, iată că, acum, toată lumea așteaptă, ca pe o rază de speranță, un vaccin miraculos, care să ne salveze ca prin minune de Covid-19.
Până nu demult, mediul online vuia de recomandări și campanii împotriva vaccinării obligatorii a populației. Ba, au circulat pe Fcebook și petiții online prin care se cerea ca fiecare individ să voteze împotriva proiectului de lege care prevede vaccinarea obligatorie a copiilor, depus la Parlament. Au fost organizate și proteste în stradă, la care au participat zeci, chiar sute de persoane.
Iată că acum, dintr-o dată, vaccinul este perceput ca pe o barcă de salvare care întârzie să apară. Psihologii ne explică cum au loc asemenea schimbări în gândire, privind modul în care este perceput vaccinul.
Chiar și anxietatea legată de COVID-19 determină creşterea încrederii în vaccinuri, în rândul românilor. În ceea ce privește impactul provocat de  această situație, psihlogii susțin că păreri pro și contra vor fi în continuare, doar că numărul persoanelor care privesc vaccinul în mod pozitiv este în creștere față de persoanele suspicioase.
De reținut că teama de infectare cu noul Coronavirus îi determină pe români să lase teoriile conspirative la o parte şi să îmbrăţişeze ideea „vaccinului salvator”. Mulţi spun că de acum înainte se vor vaccina.
Redactor: Daniel Albu

Cele mai Accesate Articole