Au murit oameni până să le vină rezultatele testelor

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, recunoște că rezultatele testelor împotriva coronavirusului au întârzieri.

De fapt, spune ministrul, raportările testelor se fac cu întârziere, iar cele mai multe sunt la Iași, acolo unde au ajuns pentru analiză toate testele de la Suceava. Reamintim că la Suceava există un adevărat focar, zeci de cadre medicale fiind testate pozitiv cu coronavirus.
Ministrul a menționat și faptul că printre aceste 1000 de teste, pentru care se așteaptă rezultatele, se află și cele ale unor persoane care între timp au decedat.
Referitor la unele unități spitalicești din țară, unde au fost testate sute de cadre medicale, iar rezultatele nu au venit nici până în ziua de azi, Nelu Tătaru a afirmat că nu sunt teste ale ministerului Sănătății, ci ale Institutului de Boli Infecțioase “Matei Balș”, care efectuează un studiu epidemiologic, aceeași poveste ca în cazul celor 10 mii de teste alocate capitalei.
Ministrul nu și-a dat acceptul pentru testarea bucureștenilor, tocmai pentru că este vorba despre un alt tip de teste, iar planul inițial aparține managerului Institutului de Boli Infecțioase “Matei Balș”, Adrian Streinu Cercel, și edilului general al Capitalei, Gabriela Firea, precizează Europa FM. Inițiativa ar presupune testarea aleatorie a 10.000 de bucureșteni pentru a depista dacă sunt infectați sau nu cu noul coronavirus. Testele ar urma să stea la baza unui studiu epidemiologic, însă nu fac parte din strategia Ministerului Sănătății.
Redactor: Daniel Albu

Cele mai Accesate Articole