Alte ordonanțe militare, alte decizii, alte lămuriri

Alte două ordonanțe militare au intrat în vigoare marți dimineață, cu rolul de a limita și preveni răspândirea coronavirusului.

Este vorba despre  Ordonanța Militară nr 5 din 30 martie 2020, care completează Ordonanța Militară nr 4, și Ordonanța Militară nr 6. Ambele se  aplică imediat după publicarea în Monitorul Oficial.
După cum spuneam, Ordonanța Militară nr. 5 vine cu completări la Ordonanța 4, cu privire  la zborurile aeriene din și spre unele țări din zonele de risc, dar și cu sancțiuni mai aspre pentru cei care nu respectă carantinarea.
În ceea ce privește Ordonanța militară nr. 6 din 30 martie 2020, aceasta prevede instituirea măsurii de carantinare asupra municipiului Suceava, a unor comune din zona limitrofă.
Odată cu prezentarea celor 2 noi ordonanțe, secretarul de stat Raed Arafat a lămurit câteva lucruri care au făcut obiectul mai multor discuții atât în mediul online, cât  și în mass media.
Oficialii ministerului au prezentat cele 2 ordonanțe militare luni seara, iar acestea au intrat în vigoare în cursul zilei de marți, 31 martie.
Redactor: Daniel Albu

Cele mai Accesate Articole