Trei spitale din România au intrat în carantină

Trei spitale din România au intrat oficial în carantină, după ce mai multe cadre medicale au fost confirmate pozitiv cu Covid-19.

După Spitalul Dimitrie Gerota din București și cel din Suceava, iată că și Spitalul Județean de Urgență din Deva a intrat în carantină, în urma infectării mai multor medici, dar și din cauza numărului mare de  pacienți confirmați cu Covid -19.
Managerul unității a fost demis din funcție printr-un ordin al prefectului județului Hunedoara, din cauza lipsei de comunicare și reacție. Astfel, unitatea spitalicească va rămâne în carantină 14 zile, timp în care nimeni nu intră, nimeni nu iese, nici medici, nici pacienți.
După cum precizam, mai sunt încă două spitale intrate în carantină, cel din Suceava, unde 27 de cadre medicale au fost confirmate cu noul coronavirus, iar Spitalul Dimitrie Gerota din București, care funcţionează în subordinea Ministerului de Interne, intrat în carantină în prima jumătate a lunii martie.
De remarcat că, separat de cele trei unități, ar mai fi spitalul din Sfântul Gheorghe – județul Covasna, unde numai secția Terapie Intensivă a intrat în carantină, după confirmarea a 4 pacienți cu Covid-19.
Redactor: Daniel Albu

Cele mai Accesate Articole