Ambulanță și spațiu de carantină, la Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu

Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu anunță că Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor a aprobat Nota de fundamentare referitoare la necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiții „Creșterea securității și siguranței traficului de pasageri pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu – Constanța“.
În nota de fundamentare aprobată este prevăzută achiziția următoarelor echipamente:
1. Echipamente de control de securitate (mai multe tipuri)
2. Autospeciala  PSI – 1 buc.
3. Ambulanță – 1 buc.
4. Spațiu carantină – 1 buc.

Valoarea totală fără TVA a investiției este de 63.130.856 lei iar achiziția urmează să fie finalizată în decurs de 16 luni.
Finanţarea proiectului de investiții se realizează din fonduri externe nerambursabile, în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, Axa Prioritară 2 – „Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil și eficient”, Obiectivul specific 2.3. – „Creșterea gradului de utilizare sustenabilă a aeroporturilor”, de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, în limita sumelor prevăzute anual cu această destinație, precum și din venituri proprii, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii.
Sursa: Comunicat Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu

Cele mai Accesate Articole