ONU, plan de răspuns și refacere după criza COVID-19

Pandemia de coronavirus este cea mai gravă criză cu care s-a confruntat omenirea de la cel de-al Doilea Război Mondial.

Declarația a fost făcută de secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, într-o conferinţă de presă virtuală. Acesta a argumentat că boala reprezintă o ameninţare pentru fiecare dintre noi şi va aduce cu ea o recesiune economică cum nu a mai existat în trecutul recent.

“Suntem încă prea departe de locul unde ar fi trebuit să fim pentru a lupta eficient împotriva COVID-19 în întreaga lume şi pentru a putea ataca impactul negativ asupra economiei globale şi asupra societăţilor globale”, a afirmat Antonio Guterres.

Secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite a declarat că planeta nu reuşeşte să lupte coordonat împotriva coronavirusului şi a lansat un plan pentru uşurarea impactului socio-economic al pandemiei.
Antonio Guterres a subliniat că toate ţările trebuie să urmeze îndrumările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru a suprima acest virus, observând că s-a înregistrat tendinţa ca fiecare să meargă pe drumul său. Acesta a mai adăugat că ţările dezvoltate au reuşit să se mobilizeze doar pentru a-şi susţine propriile economii.
Redactor: Oana Jărloianu

Cele mai Accesate Articole