Rompetrol convoacă Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor

Consiliul de Administrație al societății Rompetrol rafinare S.A. va convoca în perioada 29 – 30 aprilie a.c. Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor.

Pe ordinea de zi a reuniunii, vor fi discutate mai multe teme importante privind activitatea companiei. Dezbaterile vor privi și aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli aferent anului 2020, a programului de activitate de producție al societății, dar si a bugetului de investiții pentru anul în curs.
Rompetrol Rafinare, companie aflată în portofoliul KMG Internațional, a făcut public bugetul de investiții pentru 2020. Acesta însumează un total de peste 124 de milioane de dolari, în creștere față de anul trecut, atunci când compania a bugetat aproximativ 80 de milioane de dolari. Din total, aproape 115 milioane de dolari vor fi alocați rafinăriei Petromidia, pentru investiții în dezvoltare, suport operațional, conformare la legislație, dar și pentru mentenanță capitală. O sumă importantă, de peste 9 milioane de dolari, a fost alocată și rafinăriei Vega Ploiești.
Printre proiectele importante menționate în raportul care va fi dezbătut la finalul lunii în Adunarea Generală a Acționarilor, se remarcă implementarea unui proiect de deparafinare, îmbunătățirea operării rampei de hexan sau continuarea proiectelor de digitalizare începute în anii anteriori.
În ceea ce privește producția, Rompetrol Rafinare și-a propus, în 2020, să prelucreze aproximativ 5.5 milioane de tone de materii prime, în scădere față de nivelul atins anul trecut, de 6.3 milioane tone. Scăderea este cauzată de intrarea rafinăriei Petromidia în revizie generală.
De asemenea, compania estimează că, în acest an, va produce aproape 4.35 milioane de tone de carburant, din care aproximativ 1.35 milioane tone reprezintă benzina și 3 milioane de tone – motorina și carburant de aviație.

Cele mai Accesate Articole