Medicamente cu rația în farmaciile din România

Farmaciile din România nu ar trebui să mai vândă mai mult de una-două cutii de Paracetamol unei persoane, recomandă Colegiul Farmaciștilor.

Cum acest medicament este folosit la tratarea formelor ușoare de coronavirus, vânzarea medicamentului în farmacii a explodat în această perioadă, unele persoane cumpărând cantități mari.
Acesta a mai spus că “toată lumea a dat năvală”, în condițiile în care Paracetamolul apare în protocolul de tratament pentru coronavirus, ca tratament simptomatic . În lipsa unui tratament pentru acest virus, în întreaga lume se folosesc în acest moment medicamente care tratează simptomele.
Potrivit acestuia, în depozite și în spațiile de producție, din țară,  există stocuri și materii prime cu ajutorul cărora producția să continue, dar este important ca oamenii să înțeleagă și să nu epuizeze stocurile la nivelul farmaciilor.
La fel ca la începutul stării de urgență, când s-a creat isterie în magazinele de produse alimentare, în această perioadă, multă lume mută stocurile de medicamente acasă.
Redactor: Oana Jărloianu

Cele mai Accesate Articole