Românii din Diaspora transmit celor dragi: “Stați acasă!”

Mii, zeci de mii de români s-au întors în țară în ultima perioadă, de frica epidemiei sau de teamă să nu se închidă granițele și să rămână pe dinafară.

Personalul la punctele de trecere a frontierei de stat din vestul țării a fost splimentat pentru a face față valului mare de români întorși din occident.
Însă sunt și români care au rămas pe loc, în țări precum Anglia, Spania sau Italia, unde muncesc în ciuda pandemiei de coronavirus. Unii dintre ei activează în domeniul medical, chiar în linia I, alături de medicii străini, iar eforturile lor sunt apreciate. Alții sunt mecanici, sudori au chiar muncitori necalificați, dar cu toții sunt mândri că sunt români și toți s-au declarat îngrijorați, dar și optimiști totodată.
Unii dintre ei au transmis câte un mesaj scurt celor de acasă, îndemnându-i să respecte normele de protecție și să stea în casă izolați.
Alții au trimis mesaje text de încurajare, dar cu același îndemn:

”Stați în casă, este cel mai sigur loc. Aveți grijă de voi”  a recomandat George Drăghici (din Ovidiu), ofițer naval aflat în misiune pe mare.
“Salutări la toți constănțenii mei. Sper că sunteți bine. Încercați să stați în casele voastre, ieșiți numai în caz de necesitate. Nu vă expuneți acestui virus. Aveți grijă de sănătatea voastră și protejați-vă medicii, în aceste vremuri sunt cei mai importanți”, a transmis Valentina Teodora Ivașcu (din Constanța), medic specialist în Spania.
“Sper să trecem cu toții peste această perioadă. Noi românii suntem puternici, trebuie să rezistăm. Salut pe toată lumea și aveți grijă de voi. Și cel mai iportant: STAȚI ÎN CASĂ!!”, sunt cuvintele lui Marian Dumbravă, din Constanța, electrician în Belgia.

Așadar, Diaspora este încă alături de rudele și pietenii din țară și, chiar dacă au rămas să înfrunte această epidemie globală pe meleaguri străine, și noi trebuie să fim alături de ei și să le respectăm recomandările. Deci STAȚI ACASĂ!!
Redactor: Daniel Albu

Cele mai Accesate Articole