Doctoriță ucisă de iubit

Fără doar și poate, multe persoane sunt afectate psihic de cand panica provocată de pandemie a cuprins o mare parte din omenire.

Acest lucru s-a întâmplat în Italia, cea mai afectată țară de la începultul răspândirii virusului Sars-cov-2.  Un tânăr care lucra ca asistent în Italia şi-a strangulat iubita doctoriţă într-un acces de furie. Tânăra în vârstă de 27 de ani, a fost găsită moartă după ce iubitul ei a sunat la Poliţie pentru a-şi anunţa fapta. Polițiștii au ajuns la fața locuilui și l-au găsit pe tânăr cu venele tăiate. Transportat de urgenţă la spital, colegii de muncă ai iubitei ucise i-au salvat viaţa. Ambii tineri lucrau la un spital din sudul Italiei, in Sicilia.

“Am ucis-o pentru că m-a infectat cu coronavirus“, le-a declarat Antonio poliţiştilor.

Cu câteva zile înainte de a fi ucisă, doctorița Quaranta a postat un mesaj pe pagina sa de socializare în care scria despre provocările cu care se confruntă personalul medical din Italia și îndemna la mai multă responsabilitate și respect.

“Acum, mai mult ca niciodată, trebuie să dăm dovadă de responsabilitate şi dragoste pentru viaţă. Trebuie să arătăm respect pentru sine, pentru familie şi pentru ţară. Trebuie să ne amintim de cei care şi-au dedicat viaţa să îngrijească bolnavii“, scria doctoriţa.

Potrivit presei din Italia, testele ulterioare au fost negative, ceea ce înseamnă că niciunul dintre ei nu era infectat. Potrivit psihologilor, criza generată de Covid-19 poate duce la anxietate, depresie şi alte afecţiuni psihice.
Cuplul lucra împreună într-un spital sicilian care luptă împotriva pandemiei, într-una dintre cele mai afectate țări , unde peste 13.000 de oameni au murit din cauza infectării cu SARS-COV-2.
Redactor: Oana Jărloianu

Cele mai Accesate Articole