România preferă echipamentele din import

Unii furnizori de măşti de protecţie, din țară, au scăderi ale vânzărilor în această perioadă, ceea ce poate fi considerat un paradox.

Spitalele din România licitează pentru măsti și combinezoane din străinătate, chiar dacă au nevoie ca de aer de echipamente de protecţie.  Producătorii de echipamente din România se confruntă cu scăderi ale cererilor din partea clientilor. Acesta este cazul unei firme din Prahova.

„Nu ne-a contactat nicio autoritate (…). Nu lucrăm pentru spitale. Spitalele scot la licitaţie (…), ei cer produse care nu se găsesc în piaţă. Ei cer combinezoane care nu se fac în România, cer măscuţe care nu se fac în România (…). Ce fabricăm noi sunt măscuţe reutilizabile din pânză care, mă rog, nu sunt preferate de ei”, a declarat directorul general al firmei

Compania se ocupă cu producţia şi distribuţia de echipamente de protecţie individuale şi produce măşti cu două straturi, trei pliuri, reutilizabile.
Cu toate că România are aproape 400 de fabrici care produc echipamente de protecţie pentru diferite domenii, inclusiv pentru sectorul medical, Guvernul a acordat contracte în valoare de peste 180 de milioane de lei unor firme care importă astfel de produse din alte state. Potrivit datelor Ziarului Financiar,  aceste fabrici formează o piaţă de aproape 500 de milioane de lei şi au împreună 4.500 de angajaţi.
Redactor: Oana Jărloianu

Cele mai Accesate Articole